PRVA SANKCIJA ZA SKOTA POSLE SKANDALOZNE IZJAVE O KOSOVU: Nikom nije dozvoljeno da ruši institucije države Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2018, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVA SANKCIJA ZA SKOTA POSLE SKANDALOZNE IZJAVE O KOSOVU: Nikom nije dozvoljeno da ruši institucije države Srbije

Opština Gornji Milanovac obustavlja sve aktivnosti sa američkom ambasadom, vezane za obeležavanje godišnjice misije "Halijard", zbog nedavne izjave ambasadora Kajla Skota o Kosovu, izjavio je za "Glas zapadne Srbije" predsednik opštine Dejan Kovačević

On je istakao da očekuju izvinjenje ambasadora Skota državi Srbiji i njenim građanima jer, kako je naglasio, nikom nije dozvoljeno da ruši institucije države Srbije i ustavni poredak, pa ni američkom ambasadoru u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kovačević je podsetio da se u opštini Gornji Milanovac svake godine obeležava godišnjica misije Halijard, u kojoj je 1944. godine, sa Galovića polja u Pranjanima, spaseno više od 500 američkih pilota.

On je podsetio da je do ove godine realizovano nekoliko projekata sa američkom ambasadom.

Međutim, ukoliko se ambasador Skot ne izvini Srbiji i srpskom narodu, sve ostale aktivnosti biće obustavljene, kaže Kovačević.

Ambasador SAD je u ponedeljak izjavio da kosovska vlada "nije takozvana", već "vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja".

Pratite nas i na našem instagram profilu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kovačević: Zbog izjave Skota, nema saradnje sa ambasadom SAD

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2018

Opština Gornji Milanovac obustavlja sve aktivnosti sa američkom ambasadom, vezane za obeležavanje godišnjice misije "Halijard", zbog nedavne izjave ambasadora Kajla Skota o Kosovu, izjavio je za "Glas zapadne Srbije" predsednik opštine Dejan Kovačević...On je istakao da očekuju izvinjenje ambasadora...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.