Kovačević: Zbog izjave Skota, nema saradnje sa ambasadom SAD

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2018, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević: Zbog izjave Skota, nema saradnje sa ambasadom SAD

Opština Gornji Milanovac obustavlja sve aktivnosti sa američkom ambasadom, vezane za obeležavanje godišnjice misije "Halijard", zbog nedavne izjave ambasadora Kajla Skota o Kosovu, izjavio je za "Glas zapadne Srbije" predsednik opštine Dejan Kovačević.

On je istakao da očekuju izvinjenje ambasadora Skota državi Srbiji i njenim građanima jer, kako je naglasio, nikom nije dozvoljeno da ruši institucije države Srbije i ustavni poredak, pa ni američkom ambasadoru u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Kovačević je podsetio da se u opštini Gornji Milanovac svake godine obeležava godišnjica misije Halijard, u kojoj je 1944. godine, sa Galovića polja u Pranjanima, spaseno više od 500 američkih pilota.

On je podsetio da je do ove godine realizovano nekoliko projekata sa američkom ambasadom.

Međutim, ukoliko se ambasador Skot ne izvini Srbiji i srpskom narodu, sve ostale aktivnosti biće obustavljene, kaže Kovačević.

Ambasador SAD je u ponedeljak izjavio da kosovska vlada "nije takozvana", već vlada "Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Šešelj opleo po američkom ambasadoru zbog Kosova: Skot stalno BLEBEĆE! Do kraja godine leti iz Beograda (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2018, 13:46

Predsednik SRS Vojislav Šešelj je u emisiji "Novo jutro - Sarapa i Dea" izjavio da očekuje smenu američkog ambasadora Kajla Skota do kraja godine..Komentarišući izjavu američkog ambasadora Kajla Skota da je "Kosovo suverena država", lider Srpske radikalne stranke kaže da se ambasador ponaša...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.