NIKO NE TREBA DA SUMNJA U ISKRENU POSVEĆENOST SRBIJE MIRU Vučić odlučno odgovorio savetniku Blinkena, a jedina tema bilo je Kosovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2022, 18:15

"NIKO NE TREBA DA SUMNJA U ISKRENU POSVEĆENOST SRBIJE MIRU" Vučić odlučno odgovorio savetniku Blinkena, a jedina tema bilo je Kosovo

Vučić i savetnik Blinkena razgovarali su telefonom o dijalogu Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa Derekom Šoleom, savetnikom državnog sekretara SAD Entonija Blinkena, a jedina tema bila je u vezi sa predstojećim sastankom u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Priština, uz posredovanje Evropske unije.

Šole je, kao predstavnik američke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << administracije, insistirao na potrebi da se sačuva mir i stabilnost, što će SAD sa svoje strane podržati, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. Predsednik Vučić je rekao da niko ne treba da sumnja u iskrenu posvećenost Srbije politici mira i stabilnosti.

On je kazao da očekuje da SAD i zapadni partneri uvaže nastojanja Srbije i podstaknu Prištinu da dijalogu i obavezama proisteklim iz dijaloga pristupe ozbiljno i odgovorno. Predsednik Vučić i savetnik Šole razgovarali su i o mogućnostima za razvoj bilateralne saradnje Srbije i SAD, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO: Vučićeva poruka o KiM odzvanja Kinom
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.