Kosovo:Tužba zbog klevete i pretnji

Izvor: B92, 16.Avg.2011, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo:Tužba zbog klevete i pretnji

Priština -- Specijalni tužilac na Kosovu podneo je tužbu protiv 6 osoba zbog medijske kampanje, pretnje i klevete protiv Jete Džare, voditeljke emisije "Život na Kosovu".

Tužbe su podnete protiv predsednika opštine Srbica Sami Ljuštakua i izdavača prištinskog lista "Infopres" Redžepa Hotija i još četiri druge osobe.

Vest je prištinskim elektronskim medijima sinoć potvrđena u Euleksu.

"Kampanju je pokrenuo i predvodio prištinski dnevni list u maju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i junu 2009. godine nakon kritičke emisije na Televiziji Kosova, a Euleks tužioci su slučaj počeli da istražuju od januara 2010. Optužnica je podignuta juče u Okružnom sudu u Prištini. Euleks može da potvrdi da su Sami Ljuštaku i Redžepi Hoti među optuženima", saopšteno je iz kancelarije Euleksa.

Mediji su pozvali Sami Ljuštakua da komentariše optužnicu i on je kazao da nije upoznat sa optužnicom, jer je na odmoru, rekavši da nije problem optužnica već ko ju je podigao. Sami Ljuštaku javnosti je poznat i kao jedan od ratnih komandanata bivše OVK, u regionu Srbice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.