Drecun: Tužba Kosova protiv Srbije bila bi uvreda za žrtve

Izvor: Blic, 23.Feb.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Tužba Kosova protiv Srbije bila bi uvreda za žrtve

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da najava zamenika kosovskog premijera Hašima Tačija, da će tužiti Srbiju za genocid, predstavlja uvredu za žrtve i ocenio da Kosovo ne može da ide napred ukoliko u narednih nekoliko meseci ne formira Specijalni sud.

- Kosovo ne može da ide napred, ako hitno u narednih nekoliko meseci ne formira Specijalni sud koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će istražiti i podići optužnice protiv onih pripadnika terorositičke OVK koji su počinili užasne zločine nad civilnim stanovništvom, pretežno srpskim, ali i ostalim nealbanskim, kao i nad pripadnicima srpskih snaga bezbednosti - rekao je Drecun.

On je dodao da je za to potrebno obezbediti finansijska sredstva, koja po sadašnjim procenama iznose 200 do 300 miliona evra, kao i sudije koje će suditi u tim procesima.

Drecun je istakao i da je najava da će Kosovo tužiti Srbiju za genocid uvreda za žrtve jer, kako je naveo, onaj ko je najodgovorniji za počinjene ratne zločine tuži nekog drugog.

- Teroristička OVK je planski izvodila nasilje, ubijala civilno stanovništvo, vršila etničko čišćenje, što se može protumačiti kao genocidna namera. Da li je teroristička OVK počinila genocide na KiM utvrdiće svakako sud koji treba da bude formiran - rekao je on.

Kada je reč o Srbiji, predsednik Odbora za KiM u Skupštini Srbije je rekao da su pripadnici srpskih snaga bezbednosti branili sve stanovništvo upravo od terorističke OVK kojim je, kako je rekao, komandovao Hašim Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Drecun: Tačijeva izjava uvreda za žrtve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2015

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da najava zamenika kosovskog premijera Hašima Tačija, da će tužiti Srbiju za genocid, predstavlja uvredu za žrtve i ocenio da Kosovo ne može da ide napred ukoliko u narednih nekoliko meseci ne formira Specijalni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.