“Vulin dobacuje da su neki članovi Vlade palili Skupštinu”

Izvor: Telegraf.rs, 01.Maj.2017, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Vulin dobacuje da su neki članovi Vlade palili Skupštinu”

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su tužilaštvo i sudstvo u Srbiji nezavisni organi i da on ne može da utiče na to da se kazne oni koji su 5. oktobra 2000. godine učestvovali u paljenju Skupštine Srbije. Mislim, dodao je, da, inače, treba da budemo okrenuti budućnosti, da se što više radi, a ne da se bavimo onim što je bilo pre 17 ili 25 godina.

Na pitanje novinara prilikom obilaska "Kolubare" >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kako komentariše to što OEBS, NATO, SAD I EU traže od Makedonije da hitno kazni sve koji su upali u Sobranje i zašto ne prihvati savet svojih saradnika i ministra Aleksandra Vulina da se kazne svi koji su 5. oktobra palili Skupštinu, Vučić je kazao da se ne meša u rad tužilaštva.

- Evo, ministar Vulin dobacuje da nije moj najbliži saradnik, ali, šalu na stranu, pozvao me Aleksandar (Vulin) i to rekao. Odmah sam video oduševljenje kod dela Srpske napredne stranke (SNS), a kod dela - nisam - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je u šali rekao da mu je Vulin upravo dobacio i da su i neki članovi aktuelne Vlade učestvovali u tome.

Vučić je naglasio da su sudovi u Srbiji mnogo više nezavisni, "nezavisniji" nego u mnogim zemljama EU "koje nam sole pamet o tome".

On je dodao da je njegovo mišljenje da treba da budemo okrenuti budućnosti, odnosno kako da se što više radi i poveća proizvodnja, uglja, struje, a ne da se bavimo onim što je bilo pre 17 ili 25 godina.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: NATO,   Evropska Unija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.