BOŠKO, KAD ĆEŠ DA VRATIŠ NOVAC IZ KOLUBARE?! Obradović ćutao kada je Kosovo proglasilo nezavisnost jer su mu pare bile važnije?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2023, 14:04

"BOŠKO, KAD ĆEŠ DA VRATIŠ NOVAC IZ KOLUBARE?!" Obradović ćutao kada je Kosovo proglasilo nezavisnost jer su mu pare bile važnije?!

Na ime donacija i sponzorstava Srpski sabor Dveri dobijao milione od "Kolubare".

Kada je velika afera sa zlouptrebama u "Kolubari" otkrivena 2011. godina u samoj žiži našao se Boško Obradović jer su Dveri tada bile organizacija koja je bila na platnom spisku ovog preduzeća.

Među posebno zanimljivim informacijama o ovoj mahinaciji koje su mediji objavili našle su se i one >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o izdvajanjima na ime donacija i sponzorstava.

Ove donacije su počele značajno da rastu posle 2004. godine kada je na čelo firme došao čovek koga je postavila, tada vladajuća, Demokratska stranka Srbije.

Zanimljivo je da se među onima koji su te 2011. godine dobili najveće donacije nalazilo desničarsko udruženje Srpski sabor Dveri, kojem je tada dato 4,2 miliona dinara.

Ovu temu ponovo je pokrenula premijerka Ana Brnabić koja je tokom skupštinske rasprave podsetila Boška Obradovića na ovu aferu.

- Kada ćete vratiti pare koje su iz kopova Kolubara, dela EPS, davane Dverima? – zapitala se premijerka i navela dva primera kada je zvaničnim odlukama tadašnjeg rukovodstva kopova Dverima uplaćen novac – u aprilu 2008. milion dinara za "finansiranje tekućih troškova", a u maju 1,7 miliona za organizovanje rasprave o Evropskoj uniji.

- Kada ćete uplatiti EPS 2,7 miliona dinara, plus zatezne kamate. Finansirali su vas građani Srbije preko EPS  - odbrusila je Brnabić.

Da stvar ne bude zaboravljena postarao se i ministar finansija Siniša Mali koji je, takođe tokom uzvrele skupštinske rasprave, doveo u pitanje iskrenost Obradovićevog navodnog patriotizma.

Ministar Mali je doveo u vezu ćutanje Boška Obradovića kada je Priština samostalno proglasila nezavisnost sa novcem koje su Dveri dobile.

- Opljačkali ste Kolubaru i EPS, a 2008. godine, kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, ćutali ste jer su vam najvažnije bile pare. U "Sporazmu sa narodom" koji ste potpisali zajedno sa Draganom Đilasom niste rekli ni reč o Kosovu - rekao je ovom prilikom Siniša Mali.

Nemajući kuda i sam Boško Obradović je, opet tokom sednice skupštine, priznao da se švercovao kao nevladina organizacija i da su dobijali noavc za svoj rad. 

- Nismo se u tom smislu bavili politikom. Kandidovali smo se kod različitih državnih organa i ministarstava i javnih preduzeća s našim projektima. Tako smo iz budžeta "Kolubare" koji je izdvojen za takve vrste projekata, i za druge, ne samo za nas, dobili finansije - rekao je Obradović u Skupštini Srbije u februaru ove godine.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.