Vlasi uživaju sva prava i slobode i lojalni su građani

Izvor: Studio B, 15.Mar.2012, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasi uživaju sva prava i slobode i lojalni su građani

Predsednik Srbije Boris Tadić i predstavnici Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine složili su se da pripadnici te zajednice uživaju sva Ustavom garantovana prava i slobode i da su lojalni građani Srbije, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

U saopštenju izdatom nakon sastanka u Beogradu, navodi se da su predstavnici Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine izrazili zadovoljstvo zbog sticanja statusa kandidata za članstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << EU kao i zahvalnost predsedniku na stavu o slobodi prava pripadnika nacionalnih manjina na samoidentifikaciju, u skladu sa Ustavom i međunarodnim dokumentima iz te oblasti.

"Na kraju sastanka, predsednik Srbije i predstavnici Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine zaključili su da je neophodno unaprediti i dodatno podsticati ekonomski razvoj istočne Srbije", navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali predsednik Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine Radiša Dragojević, potpredsednici Miletić Mihajlović, Dragi Damjanović, Neli Đorđević, Miodrag Marković, Dragan Balašević i sekretar Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine Bojan Modrlanović.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Boris Tadić

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.