VLADA SRBIJE: I civilima u Vojsci je zabranjeno članstvo u političkim strankama!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Dec.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA SRBIJE: I civilima u Vojsci je zabranjeno članstvo u političkim strankama!

Vlada Srbije danas je usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o odbrani, kojima se regulišu i preciziraju nadležnosti u cilju boljeg funkcionisanja sistema odbrane zemlje.

- Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vojsci, s ciljem da se obezbedi efikasniji sistem komandovanja i funkcionisanja Vojske Srbije – saopštila je Kancelarija za saradnju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << medijima.

Foto: Telegraf

Predloženo je da se naziv vida Vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana izmeni u Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovnu odbranu, kako bi se nastavila tradicija i kontinuitet ovog vida Vojske Srbije.

Izmenama zakona je predloženo da se zabrana članstva u političkim strankama odnosi na sve profesionalne pripadnike Vojske Srbije, kako na profesionalna vojna lica, tako i na civilna lica na službi u Vojsci Srbije, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.