USPRS: Mogući radikalni protesti prosvetnih radnika?

Izvor: RadioCity.rs, 01.Mar.2017, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USPRS: Mogući "radikalni" protesti prosvetnih radnika?

Ivan Mitić iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije kaže da očekuje radikalizaciju protesta, kako bi interesi prosvetnih radnika bili zaštićeni. USPRS je najavio proteste ispred Vlade Srbije za 17. mart, s tim što je moguće pomeranje datuma jer konačnu odluku o početku protesta treba da donesu sindikalni organi i članstvo, ističe Mitić.
Mitić podseća da prosvetni radnici već više od dve godine insistiraju na poštovanju sporazuma koji je sindikat napravio sa ministartsvom >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << prosvete. On dodaje i da su predstavnicima sindikata i dalje „zatvorena“ vrata za razgovore.

„Naši zahtevi da razgovaramo sa predstavnicima ministarstva nisu ispunjeni. Sve se svodi na obećanja s vremena na vreme, ali od razgovora za sada ništa“, kaže Mitić.
On dodaje da USPRS nije bio uključen ni u izradi novog predloga zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju. Ukoliko gotovo izvesni protesti ispred zgrade Vlade Srbije ne budu urodili plodom Mitić ne isključuje „radikalizaciju“ protesta. 

„To znači štrajkove, masovne proteste“, pojašnjava Mitić uz napomenu da će i o tome odlučiti članstvo sindikata.
Podsećamo Unija prosvetnih radnika Srbije juče je saopštila da su netačni podaci o povećanju plate u prosveti koje je u Nišu izneo premijer Aleksandar Vučić. 
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.