Tusk: Krajnji cilj dijaloga i reformi punopravno članstvo Srbije u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2017, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Krajnji cilj dijaloga i reformi punopravno članstvo Srbije u EU

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas u Briselu da je za njega krajnji cilj dijaloga Beograda i Prištine i reformskih napora Srbije punopravno članstvo Srbije u EU.

"To je ono što smo obećali još u Solunu i što smo spremni da ispunimo", dodao je.

Posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Tusk je rekao da EU nedvosmisleno podržava evropsku perspektivu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije i Zapadnog Balkana i da će tempo napredovanja ka članstvu zavisiti od napretka u sprovođenju reformske agende.

On je kazao da EU može da nastavi da računa na Srbiju kao što i Srbija može da nastavi da računa na podršku EU.

Pohvalio je Vučiča za ličnu predanost stabilnosti i bezbednosti regiona koji, kako je dodao, ostaje strateški prioritet EU, kao i zbog toga što je na samom početku mandata sastao sa skoro svim susedima i regionalnim partnerima.

On je predsednika Srbije pozvao da sprovede reforme za jačanje vladavine prva istom snagom i s istom doslednošću kao i reforme u ekonomiji.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.