Trivan podržao kandidaturu Beograda za Zelenu prestonicu Evrope

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2018, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan podržao kandidaturu Beograda za Zelenu prestonicu Evrope

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan podržao je danas kandidaturu Beograda za Zelenu prestonicu Evrope, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Ako nema ekološke svesti među građanima, grad nikada nećemo očistiti. Beograd je dobar primer da svaki korak koji smo uradili u zaštiti životne sredine ima svoje rezultate", rekao je Trivan na konferenciji za izradu strateških dokumenata i akcionih planova za održive izvore energije i plana za Beograd - zeleni grad.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Trivan je kazao da se u Beogradu poslednjih godina vredno radi na poboljšanju životne sredine i da taj grad zaslužuje titulu Zelene prestonice kojom mogu da se pohvale najveći ekološki gradovi Evrope.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da se Beograd kreće u pravcu klimatskih promena i korišćenja održivih razvoja energije.

"Ideja je da se smanji emisija gasova sa efektom staklene bašte i ugljen-dioksida koji predstavljaju najveće faktore zagađenja vazduha. Akcioni planovi grada Beograda sa tim ciljem značajno će doprineti Poglavlju 27 u pregovorima sa EU", kazao je Radojičić.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević rekao je da će Beograd sledeće godine imati 80 elektro autobusa čime će grad postati zdraviji i kvalitetniji.

"Beograd tako postaje jedini grad u regionu koji je prešao na javni prevoz na elektro pogon u centru grada", kazao je Nikodijević.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.