Izvor: Danas, 02.Dec.2021, 18:52

Sandra Perović i Saša Erdeljanović podneli ostavke na članstvo UO FCS

Bura zbog pardoskalne odluke Upravnog odbora Filmskog centra Srbije (FCS) da odbije Konkursnu komisiju koju je sama izabrala i time preinači njihovu odluku da se dodele sredstva za finasnsiranje i sufinansiranje filmova u kategoriji Pozivni konkurs za eminentne domaće reditelje: „Škartovi“ Srđana Dragojevića, „Doktor D“ Gorana Markovića i „Sloboda i barbarizam“ Želimira Žilnika se nastavlja što ostavkama u UO FCS što pozivima na solidarnost kolega sa rediteljima čiji su filmovi bez obrazloženja UO FCS odbijeni.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saopštenje Upravnog odbora Filmskog centra Srbije

Izvor: Danas, 03.Dec.2021, 13:44

Posle nekoliko dana koji potresaju kulturnu javnost, jer je Upravni odbor Filmskog centra Srbije odbacio predlog konkursne komisije da se podrže novi filmovi Želimira Žilnika, Gorana Markovića i Srđana Dragojevića, koje je odabrala, oglasili su se i čelni ljudi FCS.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.