SVM predao kandidaturu Ištvana Pastora

Izvor: Blic, 15.Apr.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM predao kandidaturu Ištvana Pastora

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) je danas u Beogradu predao Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) kandidaturu Ištvana Pastora za predsednika Srbije na izborima koji će se održati 6. maja.

Lider SVM Ištvan Pastor rekao je novinarima u Skupštini Srbije da je njegova kandidatura podržana sa 12.963 potpisa iako je, kako je naveo, ta stranka bila na velikom ispitu jer je za prikupljenje potpisa imala tri dana.

Pastor je kazao da je on jedini kandidat iz Vojvodine koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izbornim prioritetom smatra regionalni interes.

"Iz tog razloga računam na ogroman broj glasova i nemađara iz Vojvodine", istakao je on dodavši da u izbornom programu izgovara rečenice koje su utemeljene u realnosti, a nisu prazne rečenice.

Računamo na podršku onih kojima je stalo do razumnog glasa, kazao je Pastor istakavši da će broj glasova koje bude osvojio u prvom krugu, biti obaveza i potvrda izbornog programa koji zastupa.

On je rekao da bi voleo da nadje "zajednički jezik" sa predsedničkim kandidatom Demokratske stranke Borisom Tadićem o prioritetima koji su važni za SVM i da će od toga zavisiti podrška Madjara u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Realno da postignemo dogovor izmedju ta dva kruga. Ako to tako bude onda bih voleo taj broj glasova skupljenih u prvom krugu da priključim njegovim. U slučaju da ne bide dogovora, nažalost neću biti u mogućnosti to da učinim", istakao je Pastor.

Lider SVM-a je naglasio i da je "možda jedini" kandidat koji neće uzeti dodatnih 50 miliona dinara koliko je budžetom predviđeno za predsedničke izbore i izjavio da očekuje da će drugi kandidati slediti njegov primer.

"Ovo bacanje novaca lopatama na bilborde, reklame i sve ostalo, ne priliči današnjim uslovima", naveo je on.

Povezane vesti: Reformistička stranka predala izbornu listu RIK-u
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor i Zukorlić u izbornoj trci

Izvor: B92, 15.Apr.2012

Beograd -- Republička izborna komisija proglasila je muftiju Muamera Zukorlića i lidera SVM Ištvana Pastora za kandidate za predsednika na izborima raspisanim za 6. maj...RIK je proglasio i predsedničku kandidaturu lidera Pokreta radnika i seljaka Zorana Dragišića, tako da je do sada potvrđeno...

Nastavak na B92...

Ištvan Pastor kandidat za predsednika Srbije (VIDEO)

Izvor: S media, 15.Apr.2012

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) predao je danas Republičkoj izbornoj komisiji kandidaturu lidera te stranke Ištvana Pastora za predsednika Republike Srbije, sa 12.963 potpisa podrške...U ponoć ističe rok za predsedničke kandidature..Zukorlić: Računam na žene (VIDEO)..Bogdanović: Nećemo organizovati...

Nastavak na S media...

SVM predao kandidaturu Ištvana Pastora

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Apr.2012

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) je danas u Beogradu predao Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) kandidaturu Ištvana Pastora za predsednika Srbije na izborima koji će se održati 6. maja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

I Pastor predao kandidaturu

Izvor: Mondo, 15.Apr.2012

Savez vojvođanskih Mađara je danas u Beogradu predao Republičkoj izbornoj komisiji kandidaturu Ištvana Pastora za predsednika Srbije.

Nastavak na Mondo...

Deset hiljada potpisa za dva dana

Izvor: Magyar Szó, 16.Apr.2012, 02:27

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je za „Mađar so“ da je neophodan broj od deset hiljada potpisa podrške građana njegovoj kandidaturi na predsedničkim izborima u Srbiji sakupljen tokom svega dva dana i potvrdio da njegova stranka neće voditi posebnu predsedničku...

Nastavak na Magyar Szó...

"SVM u vlasti isključivo sa DS"

Izvor: B92, 16.Apr.2012

Subotica -- SVM uzeće ulogu u radu vladajuće koalicije isključivo pod vođstvom DS, ali ne po svaku cenu, izjavio je poslanik u Skupštini Srbije Balint Pastor...Prema njegovim rečima, Savez vojvođanskih Mađara će nakon parlamentarnih izbora u Srbiji sarađivati sa partijama grupisanih oko Demokratske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.