SAD čestitale Srbiji: Radujemo se učešću na EXPO 2027. godine u Beogradu

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 19:16

SAD čestitale Srbiji: Radujemo se učešću na EXPO 2027. godine u Beogradu

Sjedinjene Američke Države čestitaju gradu Beogradu i Vladi Srbije na pobedi u kandidaturi za domaćina Ekpo 2027.

Sjedinjene Američke Države čestitaju gradu Beogradu i Vladi Srbije na pobedi u kandidaturi za domaćina EXPO 2027 na današnjem glasanju na 172. sastanku Generalne skupštine Biroa za međunarodne izložbe (BIE) u Parizu, Francuska.

Iako smo razočarani što EXPO 2027 neće biti održan u Sjedinjenim Državama, ponosni smo na snažan predlog Komiteta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ponude Minesote koji se bavi univerzalnim, pravovremenim temama globalnog zdravlja i održivosti. Zahvalni smo na neumornoj podršci našim šampionima na Kapitol Hilu – naime, senatorki Ejmi Klobučar i delegaciji Kongresa Minesote – i onima širom administracije koji su se pobrinuli da napravimo naš najjači mogući argument.

Odeljenje se raduje učešću na EXPO 2027 i radu sa drugim gradovima i državama SAD zainteresovanim za podnošenje ponuda za domaćinstvo budućeg Svetskog sajma. Takođe se radujemo nastavku rada sa BIE i drugim važnim partnerima uoči EXPO 2025 u Osaki, Japan - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.