Predsednica Skupštine u Srpskom kokusu

Izvor: RTS, 26.Okt.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica Skupštine u Srpskom kokusu

Tokom posete članovima Srpskog kokusa u SAD, predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović rekla da jedan od strateških spoljnopolitičkih ciljeva Srbije članstvo u EU.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović, koja boravi u zvaničnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama, poručila je članovima Srpskog kokusa da je jedan od strateških spoljnopolitičkih ciljeva Srbije članstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropskoj uniji.

Dejanovićeva je navela da Skupština intenzivno radi na donošenju proevropskih i sistemskih zakona što je pozitivno ocenjeno u izveštaju Evropske komisije kojim se preporučuje da se Srbiji u decembru odobri status kandidata, navedeno je u saopštenju iz njenog kabineta.

Dodaje se da je parlament doneo i odgovarajuće zakone i druge odluke koje su omogućile kako sprovođenje odluka vlade u cilju prevazilaženja negativnih efekata svetske finansijske krize, tako i stvaranja podsticajnog okruženja za investicije.

Dejanovićeva je dodala da u Srbiji posluje 160 američkih kompanija i da je veoma aktivna američka privredna komora, koja je nedavno obeležila deceniju rada.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, predsednica Skupštine je još jednom podvukla da je Beograd iskreno posvećen dijalogu sa Prištinom, koji bi trebalo da omogući osnove za trajno rešenje, naglašeno je u saopštenju.

Dejanovićeva je odvojeno razgovarala i sa kopredsedavajućim Srpskog kokusa kongresmenom Denom Bartonom, koji je najavio posetu kongresne delegacije Balkanu početkom novembra.

Delegacija će tada obići Beograd, Prištinu, Podgoricu, Zagreb i Sarajevo.

Predsednica Skupštine juče je razgovorala sa članicom Kongresa Nensi Pelosi, a danas završava posetu koju je započela 24. novembra.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.