Pajević: Do narednog leta Srbija će dobiti datum

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2012, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajević: Do narednog leta Srbija će dobiti datum

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milan Pajević izjavio je danas da očekuje da do narednog leta Srbija dobije datum početka pregovora za članstvo u EU.

"Početak pregovora - bavljenje suštinskim pitanjima značajnim za sve građane"

"Možemo da se nadamo da taj datum dobijemo do narednog leta i da u dogledno vreme otpočnemo pregovore, a to je onda bavljenje suštinskim pitanjima značajnim za sve građane", rekao je Pajević za RTS >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i dodao da će datum početka pregovora Srbija dobiti onda kada organi EU budu procenili da su ispunjeni postavljeni kriterijumi.

 

Pajević je ponovio da Srbija treba da prisustvuje na skupovima na kojima su i predstavnici Pristine jer je za državu korisno da na tim skupovima brani svoje interese.

 

"Nama je u interesu da prisustvujemo na skupovima na kojima treba da branimo svoje interese, regionalna saradnja nam je strašno važna ne samo politički nego i iz trgovinskih i privrednih razloga", rekao je Pajević i istakao da je bitno da u  dokumentima Kosovo bude predstavljeno s fusnotom u kojoj se ukazuje na njegov status.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajević: Do narednog leta Srbija će dobiti datum

Izvor: Blic, 21.Avg.2012

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milan Pajević izjavio je danas da očekuje da do narednog leta Srbija dobije datum početka pregovora za članstvo u EU...- Možemo da se nadamo da taj datum dobijemo do narednog leta i da u dogledno vreme otpočnemo pregovore, a to je onda bavljenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.