POSLOVNI SAVET: KANDIDATURA SRBIJE ZA EU OTVARA POSLOVE

Izvor: Kurir, 09.Mar.2012, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLOVNI SAVET: KANDIDATURA SRBIJE ZA EU OTVARA POSLOVE

Gvidi je za italijansku agenciju Nova izjavio da su to pre svega mogućnosti investiranja u železnicu Srbije, beogradski metro, auto-puteve, postrojenja za proizvodnju i distribuciju energije...

BEOGRAD - Kandidatura Srbije za prijem u EU je otvorila konkretne mogućnosti krupnih ulaganja u njenu infrastrukturu, izjavio je danas Gvidalberto Gvidi, kopredsednik Poslovnog saveta Italije-Srbija.

Gvidi je za italijansku agenciju Nova izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da su to pre svega mogućnosti investiranja u železnicu Srbije, beogradski metro, auto-puteve, postrojenja za proizvodnju i distribuciju energije, što bi trebalo da podrže EU i Svetska banka. Te mogućnosti Italija smatra važnim prilikama koje ne treba da propusti, dodaje Nova.

"Srbija je važna i zbog sporazuma o slobodnoj trgovini sa zemljama bivšeg Sovjetskog saveza, sa Turskom i zemljama CEFTA, zahvaljujući kojima međunardoni investitori (u Srbiju) mogu imati pristup tržištu od 800 miliona potrošača", objasnio je Gvidi. On je ocenio da je Srbija "mlada, dinamična zemlja koja ima važan geografski položaj". Kopredsednik Saveta je s posebnim zadovoljstvom istakao, prenosi Nova, potpisivanje sporazuma sa Fondacijom "Zoran Đinđić", kojim je dogovorena specijalizacija dvadesetak mladih stručnjaka iz Srbije u italijanskim kompanijama.

"Na taj način Italija pruža konkretnu podršku tehnološkom i industrijskom razvoju zemlje sa kojom sve više jača strateško partnerstvo", rekao je Gvidi. Gvidi je najavio da je danas dogovoreno da se u maju ili junu u Rimu održi skup na kojem će zvanično biti promovisan forum koji će činiti po 14 velikih kompanija iz Italije i Srbije, a još sedam veoma značajih italijanskih kompanija zatražilo da se priključi, dodao je on. Kopredsednica Poslovnog saveta je Draginja Đurić, predsednica Banke Inteza San Paolo u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.