Oglasila se Rusija – prva reakcija na glasanje Srbije na Skupštini UN

Izvor: B92, 09.Apr.2022, 10:52

Oglasila se Rusija – prva reakcija na glasanje Srbije na Skupštini UN

Podrška Mađarske i Srbije isključenju Rusije iz Saveta za ljudska prava UN je primer prinude na rusofobiju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je ocenio da tu nije reč o tome da se to razume i oprosti, već da se razume ta, kako je naveo, "teška situacija, taj neviđeni pritisak i prinuda na rusofobiju", pišu Izvestija.

"Sve to doživljavaju sve zemlje koje pokušavaju da zauzmu neku izbalansiranu poziciju. Mi to razumemo“, rekao je Peskov novinarima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Generalna skupština UN usvojila je 7. aprila rezoluciju kojom se suspenduje članstvo Rusije u Savetu za ljudska prava UN, a za rezoluciju su glasale i zemlje regiona, među kojima i Srbija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija htela da bude uzdržana prilikom glasanja, ali da se suočila sa velikim pritiscima.

Zvanični Beograd ranije je podržao teritorijalni integritet svih zemalja, uključujući Ukrajinu, ali se Srbija nije pridružila zapadnim sankcijama protiv Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peskov: Rusija razume pritisak na Srbiju kada je glasala u UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2022

Podrška Mađarske i Srbije isključenju Rusije iz Saveta za ljudska prava Ujedinjenih nacija je primer prinude na rusofobiju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov...On je ocenio da tu nije reč o tome da se to razume i oprosti, već da se razume ta, kako je naveo, "teška situacije, taj neviđeni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.