Izvor: B92, 23.Okt.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekivanja od Saveta ministara EU

Bratislava -- Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić očekuje da će Savet ministara EU proslediti Evropskoj komisije aplikaciju Srbije za članstvo u EU.

Jeremić je rekao da bi trebalo sačekati ponedeljak da ta formalna odluka bude doneta konsenzusom, "da iza nje stanu svi ministri spoljnih poslova zemalja članica EU".

"Mislim da imamo razloga da budemo optimisti", rekao je Jeremić, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na marginama sastanka Višegradske grupe u Bratislave razgovarao i sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom.

Jeremić je izjavio da Višegradska grupa, koju čine Poljska, Mađarska, Češka i Slovačka, kao aktuelni predsedavajući, snažno podržava evorpsku perspektivu Zapadnog Balkana.

Zapadni Balkan je jedan od prioriteta za višegradsku grupu, što je od velikog, kako političkog, tako i praktičnog značaja, zato što prvo Mađarska, a zatim Poljska iduče godine predsedavaju EU, objasnio je Jeremić.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je da Holandija neće blokirati zahtev Srbije za članstvo u Evropskoj uniji i da će na sastanku Saveta ministara u ponedeljak biti omogućene dalje evropske integracije Srbije.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.