Novi Sad podneo kandidaturu za Omladinsku prestonicu Evrope

Izvor: Radio 021, 27.Feb.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad podneo kandidaturu za Omladinsku prestonicu Evrope

Novi Sad je podneo Kandidaturu za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine.

Projekat realizuju Grad novi Sad i fondacija Exit, a u saradnji sa krovnom organizacijom Mladih Srbije i Nacionalnom asocijacijom praktičara i praktičarki omladinskog rada.

Evropska prestonica mladih je jednogodišnja titula koja predstavlja određeni grad kao prestonicu omladine sa svim sadržajima i programima iz oblasti društvenog, kulturnog, ekonomskog i političkog života mladih. Do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sada su Evropske prestonice mladih bili gradovi koji po mnogo čemu podsećaju na Novi Sad, a prema rečima člana Gradskog veća za omladinu Predraga Svilara, Novi Sad je po mnogo čemu odavno prestonica mladih.

- Grаd Novi Sаd imа dugu trаdiciju kаko formаlnog tаko i neformаlnog orgаnizovаnjа mlаdih. Tа trаdicijа dаtirа još od prvih Tribinа mlаdih, okupljаnjа kod legendаrne Žute kuće, konačno do EXIT festivala. U slučaju dobijа titule Evropske prestonice mladih 2018. godine Grаd ovi Sаd i svi pаrtneri u tom projektu, odnosno sve omlаdinske i studentske orgаnizаcije i udruženjа biće još vidljiviji dаleko vаn grаnicа nаše zemlje, što sа sobom donosi brojne koristi - rekao je Svilar.

Predsednik Upravnog odbora EXIT Fondacije Nemanja Milenković je izrazio zadovoljstvo što su ideju o kandidaturi podržale brojne omladinske organizacije.

- Promovišući ideju kandidature, okupljajući ključne aktere i direktnim učešćem u ovom velikom zajedničkom poduhvatu EXIT fondacija je ponosna na sve mlade učesnike, Grad Novi Sad, pokrajinu i državu, na isti način na koji su oni ponosni na EXIT - rekao je Milenković i uputio poziv za saradnju svim omladinskim organizacijama i udruženjima koji imaju kvalitetne, kreativne i originalne ideje da budu deo tima koji će realizovati projekat Novi Sad Evropska omladinska prestonica 2018. godine.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.