Napredak srpskog sudstva

Izvor: RTS, 10.Maj.2012, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napredak srpskog sudstva

Najnoviji član Evropske mreže sudskih saveta postao je Visoki savet sudstva Srbije.

Visoki savet sudstva Srbije primljen je u članstvo Evropske mreže sudskih saveta, tokom trodnevne generalne skupštine saveta koja se održava u Dablinu.

Pozitivan svaki korak koji Srbiju približava Evropi, naročito kada je u pitanju osporavana reforma pravosuđa i opšti izbor sudija, koje je "na svojim leđima" izneo upravo VSS, rekla je ministarka pravde Snežana Malović. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Evropska mreža je donela odluku da se srpskom Visokom savetu pravosuđa dodeli status posmatrača.

Na konferencijama koje prate skupštinu Evropske mreže sudskih saveta u Dablinu učestvuje i predsednica VSS Nata Mesarović, koja je zadovoljna prijemom i smatra da je to potvrda kvaliteta rada tog tela, pre svega u okviru reforme pravosuđa.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.