NS: Zakoni u drugom planu

Izvor: RTS, 07.Jun.2011, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Zakoni u drugom planu

Srbija do kraja godine očekuje da dobije status kandidata za članstvo u EU, ali je problem što su zakoni, neophodni za ubrzanje evropskih integracija "u drugom planu", ocenjuje potpredsednik Nove Srbije Dubravka Filipovski.

Potpredsednica Nove Srbije (NS) Dubravka Filipovski izjavila je da očekuje da Srbija do kraja godine dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, ali je problem što su zakoni,  neophodni za ubrzanje evropskih integracija "u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << planu".

Filipovski je, na konferenciji za novinare, istakla da je Srbija ispunila ključnu obavezu za dobijanje statusa kandidata, ali je problem što veći deo Akcionog plana nije ispunjen.

Iznela je bojazan da će vladajuća koalicija "na brzinu" usvojiti neophodne evropske zakone.

Nova Srbija smatra da je dobro što su ratari Vojvodine dobili subvencije, ali je, napominje Filipovski, neprihvatljivo da skoro 80 odsto gazdinstava u Srbiji nema nikakve subvencije.

Zbog toga Nova Srbija smatra da je neophodna promena agrarne politike.

Dubravka Filipovski je kritikovala Vladu Srbije zbog loših rezultata kada je reč o politici smanjenja nezaposlenosti i rasta životnog standarda.

Potpredsednik Nove Srbije Jovan Marić istakao je da se ovih dana navršava 100 dana rada novog ministra zdravlja Zorana Stankovića, kojem Nova Srbija daje podršku da "raščisti loše stanje koje je ostavio bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević".
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Nova godina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.