Lagumdžija: Nisam dao podršku Jeremiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2012, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lagumdžija: Nisam dao podršku Jeremiću

SARAJEVO -

Ministar spoljnih poslova BiH Zlatko Lagumdžija rekao je da nije dao podršku šefu diplomatije Srbije Vuku Jeremiću u kandidaturi za predsedavajućeg Generalne skupštine UN-a.

Lagumdžija je za Dnevni avaz rekao da su njegove navodne tvrdnje, kako će obezbediti podršku člana Predsedništva BiH Željka Komšića da glasa za Jeremićevu kandidaturu, "najbrutalnije laži i nebuloze".

On je istakao da se je "vreme da se krene u lov" na one koji prave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovakve konstrukcije.

"Zašto to rade? Naime, pojavila se pozitivna klima u BiH i regionu. Miču se neke stvari koje su do sada bile zaglavljene", rekao je Lagumdžija i dodao da ova situacija pokušava da se iskoristi kako bi se posvađali političari u BiH i regiji.

"Svakako, nije loše što se ovo desilo da otvorimo oči i okrenemo se saradnji u BiH i regionu", rekao je Lagumdžija.

On je dodao da "iza ovoga stoje delovi propalih politika i mafijaških struktura koje imaju političko pokriće, odnosno, medijski trabanti koji ih prate".

Govoreći o slučaju "Jeremić", Lagumdžija je pojasnio da BiH za konačnu odluku ima još dva meseca.

"Naša država može imati stav "za" i "protiv", a, takođe, može biti i bez stava. A nijedan član Predsedništva BiH neće moći ništa sam učiniti", rekao je lider SDP-a BiH i šef diplomatije.

Čitav slučaj Lagumdžija je doveo i u vezu sa zakonom o oduzimanju opljačkane imovine u BIH, na kojem je sa svojim saradnicima radio federalni premijer Nermin Nikšić.

"Sada, po nekima, treba kriminalizovati te ljude, i to po principu: "Drž'te lopova", kako bi se zaštitili oni koji u proteklih 10 i više godina rade najprljavije stvari. Strukture koje sam spomenuo imaju razloga da pokušaju da kriminalizuje naše ljude koji ih raskrinkavaju", rekao je Lagumdžija.

Dodao je da ne želi da izjednačava sve stranke u BiH, ali da postoje "neki delovi vladajuće strukture koji se ne mogu navići na novu ulogu i pokušavaju da blokiraju svaki napredak koji se veže za SDP".
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.