KACIN: STATUS KANDIDATA DO KRAJA GODINE

Izvor: Kurir, 22.Maj.2011, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KACIN: STATUS KANDIDATA DO KRAJA GODINE

BEOGRAD - Izvestilac EP za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da Srbija do kraja godine može da dobije status kandidata za članstvo u EU.

Kacin je dodao da na proleće sledeće godine Srbija može da počne pregovore o članstvu.

Kacin je ipak ukazao da za napredak Srbije u evropskim integraciama nije dovoljno ukidanje blanko ostavki, već i izručenje preostalih haških optuženika.

"Kao izvestilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Evropskog parlamenta za Srbiju istakao bih značaj pune saradnje sa Haškim tribunalom", rekao je Kacin u beogradskom Centru Sava na izbornoj skupštini Liberalno demokratske partije i dodao da za napredak Srbije u evrointegracijama nije dovoljno "samo puko ukidanje blanko ostavki".

Kacin je podsetio da je u najnovijem izveštaju Savetu bezbednosti UN glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ukazao i da preostala dva haška begunca Ratko Mladić i Goran Hadžić još nisu uhapšeni.

Govoreći o proširenju EU, Kacin je izrazio zabrinutost zobg opadanja podrške za taj proces u zemljama članicama i istakao da je neophodno neprekidno raditi na jačanju Unije.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.