Izvor: S media, 12.Feb.2012, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Nema zemalja koje nas ne poštuju

Komentarišući odluku o prihvatanju kandidature Srbije da predsedava OEBS-om, Vuk Jeremić je na Pravnom fakultetu u Nišu, kazao da su se mnogi sa nevericom i podsmehom odnosili prema toj kandidaturi.

Jeremić: Predsedavanje OEBS-om je velika čast za Srbiju

Jeremić sa Ban Ki-Munom o situaciji na Kosovu

Rusija podržava kandidaturu Jeremića u UN

"U Beču je 56 zemalja članica, od Amerike i Kanade, preko Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << do Rusije i centralne Azije, glasalo za kandidaturu Srbije", rekao je Jeremić i dodao da je to odgovor na kritike spoljne politike Srbije.

"To glasanje pokazuje kakvu vrstu ugleda Srbija ima u svetu danas", rekao je Jeremić na vrlo posećenom predavanju o izazovima spoljne politike Srbije koje je održao na Pravnom fakultetu na poziv studenata.

Jeremić je rekao da su prioriteti spoljne politike Srbije evropski procesi, očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, razvijanje odnosa sa susedima i ekonomska diplomatija.

"Nema sumnje da je entuzijazam za proširenje[b] EU sada daleko manji što je posledica ekonomske krize"[/b], naveo je Jeremić.

On je ocenio da će sve zemlje koje moraju da prođu taj put imati teži i složeniji zadatak u odnosu na raniji period, pa će tako biti i sa svim našim budućim vladama. Jeremić je rekao da bi evropski proces mogao biti zajednički imenitelj oko koga možemo da se okupimo kao oko nacionalnog interesa.

On je ocenio da su odnosi sa susedima bolji nego ikada.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.