Jelena Trivan već izabrana za potpredsednicu DS!

Izvor: Press, 05.Dec.2010, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Trivan već izabrana za potpredsednicu DS!

Dvanaest dana pre Skupštine DS portparol stranke Jelena Trivan već je izabrana za potpredsednika stranke. Ona je ostala jedini kandidat za tu funkciju pošto je potpredsednica Skupštine Srbije Gordana Čomić iznenada odustala od kandidovanja. Predsednik Organizacionog odbora Skupštine DS Marko Đurišić kaže za Press da Gordana Čomić nije ni podnela kandidaturu.- Tačno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da sam izjavio da je Gordana Čomić prva podnela kandidaturu za potpredsednika stanke. Ona je na sednici Glavnog odbora najavila da želi da se kandiduje, ali nije podnela kandidaturu i ne znam iz kog razloga. To znači da je Jelena Trivan, budući da je jedini ženski kandidat, praktično već izabrana za potpredsednika DS - kaže za Press Đurišić.
Press nije uspeo da stupi u kontakt sa Gordanom Čomić kako bismo saznali zašto je odustala. Međutim, saznajemo da Čomićka nije htela da se kandiduje jer je predsednik DS Boris Tadić podržao kandidaturu Jelene Trivan i tražio od odbora u stranci da je podrže. S druge strane, Tadić nije podržao nijednog od petorice muških kandidata za preostala četiri mesta potpredsednika stranke (pogledaj tabelu).
Jelena Trivan u prvoj reakciji za Press na već zagarantovano napredovanje u stranci kaže da je počastvovana podrškom koju je dobila od stranačkih odbora, jer su je kandidovala 123 opštinska odbora DS.
- Osećam pre svega odgovornost jer treba da predstavljam stranku sa velikom tradicijom i sjajnim prethodnicima koja u narednom periodu treba da završi započete reforme, ponovo pobedi na izborima i uvede zemlju u EU. Pred novim rukovodstvom je veliki posao i odgovornost. Za mene je to kandidovanje za veliki rad, a ne počast - kaže Trivanova.
Postoji i jedna zanimljivost kad je reč o izboru za devet članova Predsedništva DS. Jedino za mesto beogradskog člana Predsedništva DS postoje dva kandidata, Zoran Alimpić i Slobodan Homen, dok su za osam preostalih mesta kandidati Oliver Dulić (Novi Sad), Milorad Đurić (Zrenjanin), Milovan Marković (Užice), Miodrag Đidić (Kragujevac), Saša Paunović (Smederevo), Boško Ristić (Niš), Vladimir Jovanović (Leskovac), Goran Bogdanović (Priština).
Jedini kandidat za predsednika DS je Boris Tadić, koga su predložila 164 odbora, a za predsednika Političkog saveta Dragoljub Mićunović, koga je predložio predsednik stranke.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.