Izvor: B92, 25.Okt.2010, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hag kao uslov za kandidaturu"

Beograd -- Vladimir Todorić iz Centra za novu politiku je rekao da bi za Srbiju bilo dobro da do odluke Saveta ministara EU o kandidaturi Srbije ne dođe nadglasavanjem.

On kaže da bi bilo dobro da se odluka ne postavi kao tehničko pitanje, da ne bi bilo podela koje bi nas koštale, jer bi Holandija imala tvrđi stav povodom Haga.

Todorić je za B92 rekao da je očekivano da Savet ministara prosledi mandat Evropskoj komisiji za prosleđivanje upitnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o članstvu Srbiji.

"Status kandidata Srbiji neće biti odobren bez završetka kompletne saradnje sa Haškim tribunalom. Taj uslov je tu već 10 godina i ostaće tu do samog kraja odnosno do davanja statusa kandidata", rekao je Todorić.

"Ne znam koliko ovo može odmah uticati na život građana, ali imamo još mnogo takvih koraka da prođemo i u smislu uslova i u smislu pritiska na državne organe da bolje obavljaju svoj posao", kazao je on.

Šefovi diplomatije država Evropske unije u Luksemburgu odlučili su da proslede Evropskoj komisiji aplikacije Srbije za članstvo u Uniji.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Hag

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.