Dragišić: Srbi i Vlasi su bratski narod

Izvor: RTS, 19.Apr.2012, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragišić: Srbi i Vlasi su bratski narod

Kandidat Pokreta radnika i seljaka za predsednika Srbije Zoran Dragišić kritikovao vlast da je pokušala da optuži Vlahe u Srbiji za probleme oko njene kandidature za članstvo u Evropskoj unijil. Srbi i Vlasi su bratski narod, naveo Dragišić.

Kandidat Pokreta radnika i seljaka za predsednika Srbije Zoran Dragišić izjavio je da su Srbi i Vlasi bratski narodi, koji su kroz istoriju uvek delili sudbinu, a da je "nesposobna i korumpirana vlast pokušala da optuži Vlahe u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za probleme oko njene kandidature za članstvo u Evropskoj uniji".

"Jedini problem oko integracije Srbije u EU je zapravo organizovani kriminal i sistemska korupcija u svim segmentima vlasti u Srbiji, što jasno stoji u izveštaju i saveta Evrope i izvestilaca Evropskog parlamenta", rekao je Dragišić, a saopšteno je iz Pokreta radnika.

On je, obraćajući se okupljenima na skupu u Kladovu, rekao i da su mešani brakovi i pomešane sudbine Vlaha i Srba u Srbiji dokaz državotvornosti i lojalnosti vlaške zajednice državi.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.