Cvetković: Nećemo živeti lošije zbog odlaganja kandidature

Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2011, 04:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Nećemo živeti lošije zbog odlaganja kandidature

Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da zbog odlaganja odluke o kandidaturi Srbije neće biti ekonomskih posledica i poručio stranim investitorima da je Srbija atraktivna za ulaganje, kao zemlja u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Gostujući na televiziji B92 Cvetković je ocenio da posledica odlaganja odluke o statusu kandidata neće biti pad standarda, već pad proevropskog entuzijazma >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << među građanima.

"Mislim da ekonomija neće biti pogođena odlukom o odlaganju kandidature. Ovo nije kritičan momenat koji nas skreće sa puta nego jedan u nizu događaja u kontinuitetu, proces", smatra Cvetković.

On je ocenio da evropski savet nije odbio kandidaturu Srbije. "Ja to doživljavam kao proces u kojem se dešavaju i usponi i stagnacije. Današnju odluka je stagnacija", kazao je Cvetković.

On je poručio da Vlada "nastavlja sprovođenje politike evropskih integracija kao što je i zacrtala". "Mi pozivamo i opozicione stranke da izađu sa idejama", kazao je Cvetković, konstatujući da do sada opozicija nije nudila konstruktivne, već samo nejasne ideje.

Premijer je govoreći o nastavku pregovora Beograda i Prištine rekao da je "suština u tome da se prilikom učešća na međunarodnim skupovima obezbedi odgovarajući asimetrični pristup gde je Kosovo pod protektoratom Ujedinjenih nacija".

"Oni ne žele da ispod table Kosovo stoji UNMIK i mi smo insistirali na tome da ako ne (piše) 'UNMIK' piše': 'Kosovo u skladu sa Rezolucijom 1244'", kazao je Cvetković.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Nećemo živeti lošije zbog odlaganja kandidature

Izvor: TimockeVesti.net, 10.Dec.2011

Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da zbog odlaganja odluke o kandidaturi Srbije neće biti ekonomskih posledica i poručio stranim investitorima da je Srbija atraktivna za ulaganje, kao zemlja u procesu pridruživanja Evropskoj uniji. . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.