Brnabić: Članstvo u EU ostaje prioritet, zahvalni smo Norveškoj na podršci

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 22:17

Brnabić: Članstvo u EU ostaje prioritet, zahvalni smo Norveškoj na podršci

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa Ivindom Vadom Petersonom u Beogradu, da članstvo Srbije u EU ostaje prioritet spoljne politike zemlje i strateško opredeljenje i izrazila zahvalnost Norveškoj na podršci na tom putu.

Norveška, kako je navela, pruža pomoć u oblasti harmonizacije standarda i propisa sa Unijom u oblasti vladavine prava, reformi državne uprave, konkurentnosti, energetske efikasnosti, životne sredine i klimatskih promena, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopšteno je iz vlade.

Premijerka je sagovornika upoznala sa problemima sa kojima se Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju i istakla da je puno poštovanje Briselskog sporazuma i osnivanje Zajednice srpskih opština jedini način za dalji nastavak i napredak u procesu normalizacije.

Ona je istakla značaj partnerstva sa Norveškom i izrazila zahvalnost na bliskoj saradnji u oblasti ekonomije, evropskih integracija i posebno sektoru energetike.

Naročito je zahvalila na ekspertskoj pomoći koju je Norveška pružila Srbiji nakon dve tragedije početkom maja.

Peterson je zaključio da Srbija ima stabilnog partnera u Norveškoj, koji će uvek biti dostupan za svaku vrstu pomoći i saradnje.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.