Bez investicija nema oporavka

Izvor: B92, 27.Okt.2010, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez investicija nema oporavka

Novi Sad -- Dan posle objavljivanja kandidature Srbije srpski ministri poručuju da bez investicija ne treba računati na oporavak srpske privrede.

Spas u tome vidi ministar ekonomije Mlađan Dinkić dok ministar Saša Dragin veruje da je poljoprivreda taj pokretač.

Međunarodni sajm investicija u Novom Sadu, i kratak kurs o tome kako privući strane ulagače. Osim da bez tog novca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija ne može da računa na stabilan dinar i ekonomiju, ministar ekonomije Mlađan Dinkić objasnio je kako u praksi to treba da izgleda.

"Investitori se ne čekaju, ka investitorima se ide, oni se vuku za rukav, kada neko to shvati imaće uspeha u privlačenju stranih investitora”, kaže Dinkić.

Dinkić ipak priznaje da hvatanje za rukav nije dovoljno. Bez dobrih uslova, kako kaže pre svega infrastrukture, strani investitor se neće zadržati.

I dok ministar ekonomije rešenje vidi u stranim investicijama, u Beogradu na nacionalnoj konferenciji agrobiznisa ministar Saša Dragin spas vidi u poljoprivredi.

"U Srbiji na jedan dinar vraća se 5, a pošto je hrana poskupela sada 10, a to znači da poljoprivreda nije generator krize već njeno rešenje, i to verovatno u Srbiji jedino rešenje”, kaže Dragin.

Dragin dodaje da je već u prvoj polovini ove godine prošlogodišnji izvoz premašen za 25 odsto, i da se do kraja godine očekuje da izvoz od agrara dostigne vrednost od tri milijarde dolara.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.