Vučić o Stefanoviću: Od njega najviše zavisi da li će ostati u stranci i Vladi

Izvor: JužneVesti.com, 15.Maj.2021, 00:39

Vučić o Stefanoviću: Od njega najviše zavisi da li će ostati u stranci i Vladi

I dok Južne vesti saznaju da se u mnogim odborima SNS na jugu Srbije proteklih dana glasalo o poverenju Nebojši Stefanoviću, da li će on ostati u stranci, ali u Vladi Srbije, prema rečima predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, zavisiće najviše upravo od samog Stefanovića. Vučić je večeras u intervjuu za Tv Prva rekao da će on o tome razgovarati sa Stefanovićem narednih dana kada se vrati sa puta.

Potvrdu da će se u stranci biti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << preispitivana uloga sadašnjeg ministra odbrane i šefa beogradskog odbora SNS-a Nebojše Stefanovića dao je večeras predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, navodeći da će se o tome razgovarati sa stranačkim organima.

Stefanović i nekadašnja državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović u medijima su povezivani sa aferom prisluškivanja predsednika Vučića, pa je u predsednik Vučić dao mišljenje i o njih dvoje, a na stranačkim organima ostavio da donesu odluke.

O Dijani Hrkalović nemam dobro mišljenje, o Nebojši Stefanoviću imam bolje mišljenje. To će odlučiti naši stranački organi - rekao je Vučić.

Kako su Južne vesti saznale, niški Gradski odbor Srpske napredne stranke već je u tajnosti izglasao nepoverenje dvojici funkcionera SNS - Stefanoviću, za koga su to i očekivali, i Lončaru, koji je bio iznenađenje.

O Stefanoviću je Vučić večeras rekao da je mnogo dobrih stvari uradio u stranci, ali da sudbina sadašnjeg ministra odbrane, a u prošlom sazivu Vlade Srbije ministra policije, kako je istakao, zavisi od samog Stefanovića.

Zavisi od njega najviše, razgovaraćemo. Ja da vodim hajku protiv nekog iz moje stranke, to ne želim da radim. Zakon će važiti isto za sve - istakao je Vučić.

On tvrdi da nema informaciju o Stefanovićevoj navodnoj umešanosti u kriminalne aktivnosti, a sve što zna o slučaju prisluškivanja nije želeo večeras da iznese u javnost.

Kada je reč o stranci, naveo je da će biti promena. Rekao je i da će narednih dana imati vremena da pročita zapisnike mesnih i opštinskih odbora.

Baš želim da vidim kako izgledaju zapisnici mesnih i opštinskih odbora - rekao je Vučić.

Podsetimo, lokalni odbori glasali su o poverenju 2 ministra iz redova naprednjaka u aktuelnom sazivu Vlade Srbije - Zlatiboru Lončaru i Nebojši Stefanoviću, kojima je, kako su Južne vesti saznale, niški odbor SNS-a izglasao nepoverenje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.