U Srbiji turisti popunili tek 13 odsto kreveta

Izvor: juGmedia, 31.Jul.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji turisti popunili tek 13 odsto kreveta

NIŠ– Direktor Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Georgi Genov rekao je danas u Nišu da naša zemlja beleži stalni rast broja noćenja, ali da još ne možemo da budemo zadovoljni postignutim rezultatima, pošto su oni i dalje slabiji od rezultata iz 80-tih godina.

„Srbija ima 130.000 ležajeva u hotelima i svim durgim objektima, uključujući i privatne kuće, a prošle godine je njihova popunjenost iznosila svega 13 odsto“, kazao je Genov.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << rečima popunjenost ležaja u hotelima nešto je bolja od ukupnog republičkog proseka.

„U hotelima je evidentirano 30.000 ležajeva i njhova popunjenost je oko 48 odsto, što je minimum popunjenosti kojim možemo da budemo zadovoljni“, rekao je Genov.

Kako je istakao Genov, uprkos ekpanziji u gradnji i rekonstrukciji hotela, ni Beograd, a ni Novi Sad ni Niš, još nemaju hotel u kome mogu da budu smešteni svi putnici iz jednog čarter leta.

Poslovno Udruženje hotelsko ugostiteljske privrede i Turistička organizacija Niša promovisali su danas „Hotelski vodič“ koji je obuhvatio 264 od 300 hotela u Srbiji, i koji je put u Srbiji urađen po evropskim i svetskim standardima.

Oni su ovom prilikom najavili da će do oktobra u 50 hotela u Srbiji biti istraživano zadovoljstvo potrošača kvalitetom pruženih usluga i turističkom destinacijom.

Gosti će biti anketirani, a njihovi odgovori pomoći će da se poboljša kvalitet rpuženih usluga.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Promovisan „Hotelski vodič“

Izvor: juGmedia, 31.Jul.2015

NIŠ – Poslovno Udruženje hotelsko ugostiteljske privrede i Turistička organizacija Niša promovisali su danas „Hotelski vodič“..Vodić je obuhvatio 264 od 300 hotela u Srbiji i prvi je u Srbiji urađen po evropskim i svetskim standardima...Oni su ovom prilikom Georgi Genov, direktor Udruženja...

Nastavak na juGmedia...

Turisti zadovoljni hotelima u Grčkoj

Izvor: B92, 01.Avg.2015, 15:50

Gosti grčkih hotela su u prvoj polovini tekuće godine bili zadovoljniji uslugama koje su im pružene od gostiju hotela na konkurentnim destinacijama, pokazao je izveštaj istraživačke kuće RivjuPro, kog je objavila Asocijacija grčkih turističkih preduzeća...Foto: costanavarino/Flickr.com..Stopa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.