DVE GODINE VLASTI – SNS: Pokazali smo odgovornost prema građanima

Izvor: juGmedia, 11.Jun.2018, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVE GODINE VLASTI – SNS: Pokazali smo odgovornost prema građanima

Svakog dana dok smo na vlasti, trudimo se da budemo odgovorni prema građanima i njihovim problemima. Verujem da su oni u nama prepoznali za ove dve godine odgovornost u radu i to jedino mogu od nas da očekuju, rekao je predsednik GrO SNS Slaviša Bulatović na današnjoj konferenciji za medije organizovanu povodom dvogodišnjeg rada aktuelne vlasti u Vranju.

Gradski odbor SNS u Vranju, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kaže, ima preko 10.000 članova, funkcioniše korektno i svi sastanci se redovno održavaju, a dosadašnji rad i angažovanje lokalnih finkcionera je na zadovoljavajućem nivou, te je “ponosan na sve funkcionere stranke na lokalu“.

Mi smo vlast shvatili i prihvatili isključivo kao odgovornost u radu, ne kao privilegiju i nešto što bi nas izdvajalo od običnih građana. U proteklom priodu imali smo smenu nekoliko većnika, razrešenja direktora, predsednika mesnih odbora, saveta, prošle nedelje razrešenje direktora Specijalne bolnice u Vranjskoj Banji. Verujem da su svi naši funkcioneri odavno shvatili da će morati da imaju rezultat u radu, jer tamo gde ih nema i gde nema odgovornog i savesnog rešavanja problema, tražićemo nove ljude”, istakao je šef vranjskog odbora SNS.

Protekle dve godine, napominje, obeležio je i ulazak SPS u lokalnu vlast.

Odnos sa koalicionim partnerima je korektan, svi se oni trude, ali je svima zajedno jasno da u narednom periodu moramo da uradimo mnogo više. Zločin je izgubiti jedan dan u Vranju, a ne uraditi ništa. Verujem da su oni toga svesni i ja kao predsednik GrO očekujem njihovu apsolutnu i još veću podršku. Naši odnosi sa njihovim rukovodstvom su korektni, ali bih im poručio da oni nisu deo vlasti samo da bi dizali ruke na gradskom veću i u skupštini grada, već da svi moramo mnogo više da radimo”, zaključio je Bulatović.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, osvrnuo se na prošlo finansijsko stanje i na to šta je sve lokalna vlast učinila u protekle dve godine u smislu finansijske konsolidacije.

Dolaskom na vlast pre dve godine zatekli smo alarmantno stanje finansiija. Odgovornim i domaćinskim poslovanjem i odnosu prema budžetskim parama, smanjili smo ukupan dug za više od 350 miliona dinara, a kreditna zaduženja za oko 30 odsto”, navodi Milenković i dodaje da je grad realizovao, ali i dalje je u toku realizacija novih kapitalnih projekata.

On se ovom prilikom zahvalio predsedniku i rukovodstvu države na nenamenskom transferu koji je za dve godine iznosio oko 300 miliona dinara, kao i resornim ministarstvima koji su pomagali u odobravanju sredstava za realizaciju velikog broja projekata.

Krenućemo i sa realizacijom Komunalnog programa za 2018. godinu koji obuhvata rekonstrukciju 15 ulica. A, u međuvremenu, intenzivno radimo na završetku projektno-tehničke dokumentacije za Komunalni program za narednu godinu”, ističe Milenković.

Prema njegovim rečima, završetak radova na izgradnji Hirurškog bloka, kompletna rekonstrukcija paviljonskog dela stare bolnice, uređenje i oživljavanje Industrijske zone u Bunuševcu, kao i radovi na dekontaminaciji zgrade pozorišta, najvažniji su projekti koje je aktuelna vlast u Vranju uradila za dve godine.

Predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, napomenuo je da su za dve godine rešeni mnogi višedecenijski problemi građana kao što je kanalizacija u naselju Štipljani i Gušteri, urađena je toplifikacija balon sale i zatvorenog bazena, rekonstruisane ulice i putevi.

Načelnik Gradske uprave Dušan Artitonović, komentarišući rad uprave u protekle dve godine, rekao je da je GU pretrpela izvesne organizacione promene, oformljene su nove organizacione jedinice i nove službe, služba za ljudske resurse i služba za investicije i građevinsko zemljište, a sve u cilju boljeg fukcionisanja i efikasnijeg rada.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Odbor SNS u Vranju jedan od najboljih

Izvor: JUGpress.com, 12.Jun.2018, 00:18

VRANJE..Predsednik Gradskog odbora SNS u Vranju, Slaviša Bulatović je na konferenciji za novinare izjavio da je centrala stranke Gradski odbor u Vranju ocenila kao jedan od najboljih u Srbiji...„Ponosan sam na to jer u Srbiji stranka ima 160 odbora. Sve što smo radili u protekle dve godine, radili...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.