Izvor: JUGpress.com, 12.Jul.2020, 09:25

Četvrti dan protesta u Nišu : Policija osujetila blokiranje auto-puta

NIŠ

Izražavajući nezadovoljstvo opštim stanjem u državi, građani Niša su četvrti dan zaredom organizovali protestno okupljanje ispred zgrade Skupštine grada, odakle su krenuli u protestnu šetnju Bulevarom 12. februar, u nameri da blokiraju auto-put.

                                    Demonstranti su stigli do nadvožnjaka nadomak auto-puta gde ih je dočekao kordon policije. Na manje od sto metara od snaga obezbeđenja učesnici >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << protesta su seli na asfalt, pevajući srpsku himnu „Bože pravde“ i „Tamo daleko“, nakon čega su počeli da skandiraju „Isti smo narod!“ i „Skinite štitove“.

                                 Više učesnika protesta se preko razglasa obratilo policiji iznoseći im svoje razloge protesta, pozivajući ih da budu heroji i stanu uz svoj narod. Nekoliko demonstranata je prišlo kordonu i spustilo cveće ispred njih.

                              Među demonstrantima najviše je bilo studenata i mladih koji su nosili srpske zastave i transparente pozivajući na mirne proteste.

                             Protest je završen bez incidenata, a novo okupljanje je zakazano za sutra u 19 sati.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.