Trivan: Nema koalicije sa SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Nema koalicije sa SNS

BEOGRAD -

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da ne postoji nikakva mogućnost postizborne koalicije sa Srpskom naprednom strankom, i da su sve insinuacije te vrste, poput one koju je izneo lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, neoriginalan pokušaj da se privuku birači.

Trivan je agenciji Tanjug izjavila da svi građani Srbije dobro znaju da Demokratska stranka ne spada u stranke koje bi sa svakim bile u vladi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << već da ima jasne vrednosne principe na kojima traje 22 godine.

"Mlađanu Dinkiću je svakako jasno da će DS kandidovati svoje najsposobnije ljude za sva, pa i premijersko mesto, i za razliku od njega jasno smo se izjasnili o tome kakva bi katastrofa bila za Srbiju izbor nekog tako nekompetentnog na mesto premijera kakav je Tomislav Nikolić, ali ne mislimo da su izbori borba za premijerske ambicije predsednika stranaka nego za boljitak građana", rekla je Trivan.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da taj pokret sasvim sigurno neće ući u buduću vladu sa Srpskom naprednom strankom, ali da nije siguran da će i Demokratska stranka biti principijelna na isti način.

"Boris Tadić to još uvek nije jasno i glasno demantovao, a građani i čitava javnost to očekuju od njega. To je posebno važno, jer nema nikakvog nagoveštaja ko će biti kandidat za premijera iz redova DS. Zato bi bilo pošteno da Tadić Srbiji na vreme kaže da li će mesto premijera ponuditi Tomislavu Nikoliću", rekao je Dinkić u intervjuu Internet-portalu "Telegraf".
Pogledaj vesti o: Jelena Trivan,   Mlađan Dinkić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.