Trivan: Evropa ceni posvećenost Srbije dijalogu sa Prištinom

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Evropa ceni posvećenost Srbije dijalogu sa Prištinom

Evropski parlamentarci smatraju da napredak koji je učinjen u dijalogu sa Prištinom pokazuje da Srbija može da bude model drugim zemljama na Balkanu i u čitavom regionu kako se ponaša i kako se rešavaju konflikti i sporovi, kaže Jelena Trivan.

Evropski parlamentarci visoko cene posvećenost Srbije dijalogu sa Prištinom, evropski model ponašanja i mir koji naša zemlja pokazuje, uprkos činjenici da su >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se na Kosovu dešavale jednostrane akcije, izjavila je večeras Tanjugu u Briselu predsednica skupštinskog odbora za kulturu i informisanje Jelena Trivan.

Trivan, koja je potpredsednica Demokratske stranke, posle otvaranja izložbe slika Milene Pavlović Barili, u okviru dvodnevne manifestacije "Dani Srbije u Evropskom parlamentu", rekla je da je na sastanku sa grupom članova Evropskog parlamenta pozdravljena proaktivna pozicija Srbije, koja nudi rešenja i dijalog sa Prištinom.

Prema njenim rečima, evropski parlamentarci smatraju da napredak koji je učinjen u dijalogu sa Prištinom pokazuje da Srbija može da bude model drugim zemljama na Balkanu i u čitavom regionu kako se ponaša i kako se rešavaju konflikti i sporovi.

Oman potvrdio da je priznao Kosovo

Počeli "Dani Srbije u Evropskom parlamentu"

Euleks: Prelazi tehnički otvoreni, problem barikade

"Sa druge strane, oni cene i sporazum u vezi sa carinom i carinskim pečatom, i smatraju da to pokazuje apsolutnu opredeljenost Srbije da sva sporna pitanja rešava, što je za Evropu jako važno", istakla je ona.

Trivan je rekla da evropski parlamentarci iz najrazličitijih političkih grupa i zemalja dele mišljenje da je Srbije učinila ogroman napredak u evropskim integracijama, da je apsolutno zaslužila status kandidata i da nije preterano ambiciozno govoriti o datumu pregovora.

"Pozdravljena su i dva zakonska predloga koja se nalaze u srpskom parlamentu o restituciji i javnoj svojini i činjenica da je srpska vlada usvojila sve preporuke Evropske komisije", istakla je ona i napomenula da parlamentarci smatraju da neće postojati nijedan argument da se Srbiji kaže da nije ispunila čitav akcioni plan, nakon što bude usvojena i medijska strategija.

Cilj dvodnevne manifestacije "Dani Srbije u Evropskom parlamentu" jeste da se predstave umetnost, kultura, tradicija, privreda i druge vrednosti Srbije koje jasno potvrđuju evropsku perspektivu države.



Manifestaciju organizuje kabinet potpredsednika Vlade za evropske integracije, u saradnji sa ministarstvom spoljnih poslova i ministarstvom kulture, informisanja i informacionog društva.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRIVAN: EVROPA CENI POSVEĆENOST SRBIJE DIJALOGU S PRIŠTINOM

Izvor: Kurir, 21.Sep.2011

BRISEL - Evropski parlamentarci visoko cene posvećenost Srbije dijalogu sa Prištinom, evropski model ponašanja i mir koji naša zemlja pokazuje, uprkos činjenici da su se na Kosovu dešavale jednostrane akcije, izjavila je u Briselu predsednica skupštinskog odbora za kulturu i informisanje Jelena...

Nastavak na Kurir...

"Ceni se posvećenost dijalogu"

Izvor: B92, 21.Sep.2011

Brisel -- Evropski parlamentarci visoko cene posvećenost Srbije dijalogu sa Prištinom, rekla je poslanica Skupštine Srbije Jelena Trivan...Ona je rekla da je na ceni i evropski model ponašanja i mir koji Srbija pokazuje, uprkos činjenici da su se na Kosovu dešavale jednostrane akcije...Trivanova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.