DS: SNS širi neistine

Izvor: RTS, 19.Avg.2011, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: SNS širi neistine

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić koristi tešku situaciju u zemlji da bi širio neistine, izjavila potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan. Cena struje u poslednjih deset godina porasla je 5,3 puta, a ne 15 puta, kako tvrdi Vučić, navela je Trivan.

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da zamenik predsednika Srpske napredne stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksandar Vučić tešku situaciju u zemlji koristi za širenje neistina.

"Daleko od toga da se u Srbiji dobro živi i lako plaćaju usluge, ali daleko od toga da je išta od onoga što je Vučić rekao istina. DS smatra da je sramotno tešku situaciju koristiti za širenje neistina i na taj način tražiti podršku građana", istakla je Trivan u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Trivan je napomenula da je neverovatno da SNS, iako je javnost naviknuta na to da predstavnici te stranke stalno govore neistine, obmanjuje i kada je reč o statističkim i poverljivim podacima.

Potpredsednica DS-a je odbacila tvrdnju Vučića da je cena struje u poslednjih deset godina porasla 15 puta, navodeći da je istina da je ona porasla 5,3 puta.

"Takođe, Vučić je utvrdio da su cene grejanja i vode skočile za skoro 10 i sedam puta, a istina je da su regulisane cene od 2001. godine do danas skočile 3,5 puta, što je značajno manje od rasta plata i penzija. Naime, BDP po glavi stanovnika je porastao tri puta, plate pet, a penzije šest puta i to je proverljiva statistika", istakla je Trivan.

Izjave Aleksandra Vučića komentarisao je i predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Aleksandar Šapić, rekavši da su učestale kritike zamenika predsednika naprednjaka na račun gradonačelnika Beograda prazna priča, koju opovrgavaju rezultati rada gradskih vlasti.

Šapić je naveo da Vučić osam godina pokušava da postane gradonačelnik Beograda, ali mu toliko Beograd ne veruje. On je SNS-u predložio da među svoje kritike ''uvrste i makar jedan jedini konkretan rezultat koji su u politici napravili''.

''U protivnom svaka polemika sa njima postaće besmislena. Davno smo svi, nadam se, naučili mudrost koja kaže da jedno delo vredi više od 1.000 reči, pa makar to jedno delo bilo i samo trideset novih obdaništa ili samo jedan novi most na Adi'', zaključio je Šapić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.