DS: Nema uticaja na tužilaštvo

Izvor: B92, 13.Mar.2011, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Nema uticaja na tužilaštvo

Beograd -- Potpredsednica DS-a Jelena Trivan odbacila je optužbe lidera DSS-a Vojislava Koštunice da demokrate preko tužilaštva vrše kampanju protiv njega.

Trivanova je odbacila Koštuničine tvrdnje da je najava tužilaštva da će ga pozvati da svedoči o političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića deo kampanje DS-a protiv njega. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Sa apsolutnom odgovornošću odbacujem svaku ideju političkog uticaja na proces koji se vodi", rekla je Trivanova za Tanjug.

"Smatram da je građanska dužnost svakog od nas, bez obzira na to da li smo u politici ili ne, da poštujemo pravnu državu i da sarađujemo sa pravosudnim organima kako bi se istina rasvetlila", dodala je ona.

Potpredsednica DS-a je istakla da je interes "svakog građanina Srbije danas, cele Srbije i porodice pokojnog premijera da se istina o njegovoj smrti sazna i u potpunosti razjasni".

"To je naravno u nadležnosti pravosudnih organa koji su nezavisni i na koje niko ne može u pravnoj državi i ne treba da utiče", zaključila je Jelena Trivan.

Koštunica je juče na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da ne postoji odgovornost niti njegova, niti stranke koju vodi u političkoj pozadini ubistva premijera Đinđića.

Lider DSS-a je ocenio da je tužilaštvo zloupotrebljeno u početku kampanje DS-a i osudio pravosuđe koje se, kako je rekao, uključilo u pravljenje "montiranih procesa".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.