Vrane šire strah po Jagodini (FOTO)

Izvor: Mondo, 08.Apr.2019, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrane šire strah po Jagodini (FOTO)

Najezda Vrana u Jagodini...

Topole kraj autoputa Beograd - Niš i nove Fabrike kablova u Jagodini vrane su "okitile" brojnim gnezdima, na nekim stablima savile su i po deset gnezda.

Iako su se odomaćile, pa ih ima i po gradu, oko kontejnera za smeće, gnezda su savile dalje od ljudi, pa ako se približite, da niste dobro došli, opomenuće vas jato, u letu iznad vaših glava i gnezda i pretećim gakanjem, koje nije prijatno.

Na području Jagodine, gnezdilišna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << populacija vrana je oko dve hiljade, što je oko pet puta manja od zimske brojnosti, jer ovde, na ovaj deo Pomoravlja u dolinu Velike Morave, dolazi svake godine da prezimi preko deset hiljada sivih vrana, čavki, gačaca, iz hladnih planinskih krajeva srednje i istočne Evrope, rekli su Tanjugu ovdašnji biolozi.

Gnezde se i noćivaju u Kablovskoj ulici, Industrijskoj zoni duž međunarodne železničke pruge i autoputa Beograd - Niš, a u poslednje vreme, pre svega zimi, u Izletištu "Potok" na Djurđevom brdu, oko Gradskog stadiona, u Čočetovoj ulici...

Hrane se, objašnjavaju biolozi, po poljima i smetlištima oko naselja i "pravi su čistači prirode".
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.