Rekordna izlaznost birača u Hercegovini

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2014, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna izlaznost birača u Hercegovini

TREBINJE - Prije oko sat vremena zatvorena su sva biračka mjesta u istočnoj Hercegovini, na čijem je području zabilježena rekodrna izlaznost birača, a najviše glasača iskoristilo je svoje biračko pravo u Gacku, gdje je na izbore izašlo čak 75% glasačkog tijela.

U Bileći je zabilježena izlaznost od 71%, Istočnom Mostaru 69,74%, dok je u Ljubinju na izbore izašlo 66% birača, Berkovićima 64,35%, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << a Nevesinju 64,11%. U Trebinju je najmanja procentualna izlaznost od 59,46%.

Prema riječima Bora Tarane, predsjednika Gradske izborne komisije, konačan odziv na ovogodišnjim izborima ipak je za osam procenata viši u odnosu na Opšte izbore 2010, ali je izlaznost nešto veća i u odnosu na lokalne izbore održane prije dvije godine.

"Nije bilo nikakvih značajnijih neregularnosti, pa možemo reći da su ovi izbori protekli kako smo očekivali i željeli i kakvi uostalom treba da budu", kazao je Tarana.

U hercegovačkim izbornim komisijama saznajemo da se prvi rezultati za srpskog člana Predsjedništva BiH mogu očekivati odmah iza 22 časa, jer su birački odbori u obavezi da od 19 do 21 časa broje glasačke listiće za ovaj nivo vlasti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.