ROSU upada u Severnu Mitrovicu

Izvor: 011vodič.com, 05.Okt.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROSU upada u Severnu Mitrovicu

Upad ROSU na sever KIM uoči ili na dan izbora mogao bi da dovede do novih nereda, što Trajkovićeva i priželjkuje jer smatra da bi to smanjilo izlaznost srpskih birača u severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku koji listom glasaju za Srpsku listu. Manja izlaznost na severu odgovara Trajkovićevoj jer ona na sve moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << načine pokušava da spreči pobedu Srpske liste i razbije srpsko jedinstvo.
Kako Informer saznaje, u toku je izrada operativnog plana hapšenja mladića koji žive u severnoj Mitrovici.
– Kosovskoj policiji izdato je hitno naređenje da locira dvojicu mladića i da pod blokadom drži objekte u kojima se oni nalaze, sve dok iz južne Mitrovice, iz baze Belvedere, ne stignu pripadnici ROSU – kaže  izvor iz istrage.
Specijalni tužilac iz Prištine Sulja Hodža potvrdio je da je Rada Trajković na saslušanju navela imena dvojice srpskih mladića koji, navodno, poseduju snimak ubistva Olivera Ivanovića i da je za njima raspisana potraga.
youtube.com/Na drugi pogled
– Naredio sam njihovo privođenje. Oni se trenutno nalaze u severnoj Mitrovici. Očekujem da nam budu dostupni u što kraćem roku.
Informer je u četvrtak pisao da će na dan održavanja vanrednih parlamentarnih izbora na KIM 6. oktobra severnom Mitrovicom, Leposavićem, Zvečanom i Zubinim Potokom patrolirati policajci iz Prištine, oni koji su letos zajedno sa pripadnicima ROSU hapsili i prebijali srpsko stanovništvo u južnoj srpskoj pokrajni.
Tokom hapšenja dvojice srpskih mladića iz severne Mitrovice, zadatak policajaca iz Prištine koji će u severnoj Mitrovici nadgledati izborni dan, biće da omoguće bezbedan povratak specijalaca do baze Belvedere.
– Lokalna kosovska policija treba da locira mladiće i da ih opservira, da blokira njihove kuće i stanove. Hapšenje izvodi ROSU, a policajci iz Prištine “čiste” prostor tokom povratka do baze u južnoj Mitrovici – kaže izvor iz Kosovske policije.

The post ROSU upada u Severnu Mitrovicu appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.