Izvor: Blic, 11.Mar.2024, 20:11

KAKVA JE IZLAZNOST U JUNU U istoriji izbora u Srbiji birači su samo dva puta izlazili na birališta u junu: Da li stari godišnji odmor može da utiče na odaziv birača?

Novi beogradski izbori definitivno će biti održani 2. juna i to će biti tek treći put u istoriji srpskih izbora da se održavaju prvog letnjeg meseca. Prvi put su u junu održani predsednički izbori 2004. godine i to dva kruga izbora dok su drugi put održani parlamentarni izbori 2020. godine koje je deo opozicije bojkotovao. Zanimljivo, i pored bojkota, veća izlaznost je bila 2020. nego 2004. godine, a analitičari ističu da je veoma nezahvalno predvideti koliki procenat birača će izaći na birališta.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima,   Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.