Izvor: B92, 27.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa mladih: Važni smo mi

Beograd -- Inicijativa mladih za ljudska prava kroz svoju omladinsku mrežu pokreće akciju "Važni smo mi", kako bi se se povećala izlaznost birača od 18 do 30 godina.

Organizacija "Moja inicijativa" će sve do izbora 11. maja obilaziti Srbiju. Napravjeni su i spotovi u kojima mladi obrazlažu zašto je važno izaći na izbore. U Inicijativi kažu da su svesni toga da se svrstavaju na jednu stranu, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se opredeljuju za put ka Evropi i da se zalažu za raskid sa prošlošću.

"Želimo da poručimo da smo mi građani i građanke 'srce Srbije' i interes države i da želimo vlast koja će brinuti o nama i našim problemima", kazao je predsednik Inicijative Andrej Nosov.

On je naveo da istraživanja pokazuju da bi 80 odsto mladih da možda već sutra napustilo Srbiju.

Prema njegovim rečima, mladi uglavnom hoće da odu jer od države i društva očekuju da donese drugačiju budućnost, a ne stanje u kome se svakoga dana pitate šta će se gore sutra dogoditi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Promocija kampanje Incijative mladih "Važni smo mi!"

Izvor: Blic, 27.Apr.2008

Inicijativa mladih za ljudska prava započela je u Beogradu vrednosnu kampanju za izlaznost na izbore "Važni smo mi!", koju će širom Srbije sprovesti aktivistička mreža Moja Inicijativa.....Na promociji akcije Inicijative mladih prikazani su video spotovi na kojima je tridesetoro zaštitnih lica...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.