Građani na jugu ponovo glasaju na 13 biračkih mesta, u Nišu najmanja izlaznost

Izvor: JužneVesti.com, 30.Dec.2023, 16:05

Građani na jugu ponovo glasaju na 13 biračkih mesta, u Nišu najmanja izlaznost

Na 13 biračkih mesta u pet opština na jugu i Nišu danas se ponavlja glasanje za vanredne parlamentarne izbore, koji su održani 17. decembra. Iz izbornih komisija ističu da glasanje protiče bez problema, trenutno je najveća izlaznost u Lebanu, a najmanja na biračkim mestima u Nišu.

U Nišu se glasanje ponavlja u Opštini Medijana na biračkom mestu broj 22 u Osnovnoj školi “Sveti Sava” i broj 43 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” i do 14 sati izlaznost je bila 14,86%.

U Svrljigu glasači ponovo izlaze na 4 biračka mesta - broj 6, broj 22 u selu Okruglica, broj 25 u selu Periš i broj 37 u selu Merdželat.

Glasanje se ponavlja i u Vlasotnicu - na biračkom mestu broj 2, broj 24 u Lipovici i broj 45 u Gornjem Dejanu.

Birači opet izlaze na glasanje i u Babušnici i to na izbornom mestu 24 u selu Dučevac i 28 u selu Kambelevac.

U Bojniku građani ponovo glasaju na biračkom mestu broj 2, a u Lebanu na biračkom mestu broj 40 gde je izlaznost najveća - 82%.

Podsetimo, Republička izborna komisija donela je rešenje o ponovnom glasanju na 35 biračkih mesta u Srbiji za koja je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja i na kojima je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanike.

U međuvremenu, na sednici RIK-a doneto je novo rešenje o ponovnom glasanju - na jugu su poništeni izbori na tri biračka mesta u Beloj Palanci, pa će građani ponovo na glasanje 2. januara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.