Gračanica: Manja izlaznost nego 2013. godine

Izvor: Radio 021, 18.Jan.2015, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gračanica: Manja izlaznost nego 2013. godine

Na izbore u opštini Gračanica je izašlo 24,45 odsto birača do 15 časova, što je manje nego na lokalnim izborima 2013. godine, izjavio je danas član Centralne izborne komisije Kosova (CIK) Nenad Rikalo.

U opštini Gračanica, prema zvaničnoj evidenciji CIK-a, ima 20.229 birača.

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Gračanice Vladeta Kostić rekao je danas posle glasanja u Lepini, da na biračkom spisku opštine Gračanica ima skoro isti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << broj birača, kao i stanovnika te opštine, ocenivši da je po starosnoj dobi nemoguće da svaki stanovnik ima pravo glasa.

Građani su na ovim izborima mogli da biraju između četiri kandidata. To su: Vladeta Kostić, ispred Građanske Inicijative "Srpska", Šaip Beriša ispred DSK, Dragiša Mirić iz NPK i Nenad Rašić iz PDS.

Stanovnici opštine Gračanica imali su pravo da glasaju i sa srpskim dokumentima, rekao je ranije Nenad Rikalo. Centralna izborna komisija je saopštila da je za izbore u Gračanici akreditovano 388 posmatrača.

Prevremeni izbori za gradonačelnika Gračanice održavaju se zbog toga što je bivši gradonačelnik Branimir Stojanović imenovan na funkciju zamenika premijera vlade Kosova.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori u Gračanici: Birališta zatvorena, rezultati do ponoći

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2015

Na lokalne izbore u Gračanici izašlo je 37,39 odsto birača, izjavila je predsednica Centralne izborne komisije Kosova (CIK) Valjdete Daka...To znači da je na 27 biračkih mesta izašlo 7.563 birača, što je manje nego na lokalnim izborima 2013. godine kada je izlaznost bila 48,92 odsto...Kako je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.