CIK SAOPŠTIO PODATKE: Ovo je izlaznost skandaloznih izbora na severu KiM do 15 časova!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2023, 16:23

CIK SAOPŠTIO PODATKE: Ovo je izlaznost skandaloznih izbora na severu KiM do 15 časova!

Na severu Kosova u sedam časova otvoreni su glasački kontejneri za lokalne izbore na severu Kosova, koje bojkotuju Srbi zbog neispunjavanja zahteva o hitnom formiranju ZSO i povlačenju specijalnih jedinica policije.

Centralna izborna komisija saopštila je podatke o izlaznosti u četiri opštine na severu Kosova i Metohije do 15.00 časova, navodeći da je na izborima u tim opštinama glasalo ukupno 2,4 odsto birača.

Od ukupno 45.095 birača glasalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 1.092.

U Leposaviću je od 07.00 do 15.00 časova glasalo 110 birača, odnosno 0.83 odsto, dok je u Zubinom Potoku svoje glasačko pravo iskoristilo je 240 birača - 3.6 procenata.

U Zvečanu je glasalo 145 glasača, odnosno 2.07 odsto, a u Severnoj Mitrovici 597 birača ili 3.03 odsto.

Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi istakao je da izborni proces teče nesmetano.

Biračka mesta zatvaraju se u 19.00 časova.

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije danas se održavaju vanredni izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

Od 10 kandidata koliko je prijavljenih za gradonačelnike, samo jedan dolazi iz srpske zajednice, u pitanju je Slađana Pantović, kandidatkinja za predsednicu opštine Zvečan.

Srpska lista koja je do sada osvajala najveće poverenje građana na Kosovu i Metohiji odlučila je da ne učestvuje na izborima, jer se uslovi zbog kojih su Srbi 5. novembra napustili kosovske institucije nisu ispunili, a oni su formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje Specijalnih jedinica Policije Kosova sa severa.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.