BEOGRAD IMA VELIKI UTICAJ NA KOSOVSKE SRBE Kurtijev član CIK-a optužio Vladu Srbije i Srpsku listu za PORAZ Prištine na severu Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2023, 19:58

"BEOGRAD IMA VELIKI UTICAJ NA KOSOVSKE SRBE" Kurtijev član CIK-a optužio Vladu Srbije i Srpsku listu za PORAZ Prištine na severu Kosova

Veoma slaba izlaznost na severu KiM

Član prištinske centralne izborne komisije iz pokreta Samoopredeljenje Sami Kurteši tvrdi da su Srbi na severu KiM bojkotovali današnje izbore zbog direktnog uticaja Vlade Srbije i Srpske liste. Prema njegovim rečima, glavni razlog zbog kojeg Srbi nisu izašli na izbore je politički, jer Beograd, kako tvrdi, ima ogroman uticaj na Srbe koji žive >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na KiM.

Kurteši je rekao da je tako nešto za žaljenje, jer na ovim izborima, kako je naveo, "nedostaje demografski legitimitet". Kurteši je za KTV istakao da Srbi na severu bojkotuju svoje pravo koje im garantuje Ustav tzv. Kosova. On je ocenio da su današnji izbori "legalni i ustavno legitimni", prenela je Koha.

Kurteši još tvrdi ''da su pretnje i ucene su toliko velike da se ljudi ne usuđuju da se izjasne na izborima''. Ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjalj Svečlja, rekao je ranije danas da se vanredni izbori na severu KiM "mogu smatrati uspešnim sa bezbednosne i pravne tačke gledišta".

Svečlja je za KTV izjavio da je, sa političke tačke gledišta, za žaljenje što su kosmetski Srbi, kako je naveo, bili meta vanrednog pritiska Beograda, prenela je Koha.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.