Ambasadorka SAD na Kosovu pozvala Srbe na izbore

Izvor: RTS, 01.Avg.2013, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadorka SAD na Kosovu pozvala Srbe na izbore

Uz ocenu da je poziv Beograda "dobar signal", američka ambasadorka na Kosovu Trejsi En Džejkobson pozvala Srbe da masovno izađu na predstojeće lokalne izbore zakazane za 3. novembar.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Trejsi En Džejkobson pozvala je Srbe da masovno izađu na predstojeće lokalne izbore zakazane za 3. novembar.

Ona je, gostujući na na RTK2 ocenila kao "dobar signal" poziv Beograda Srbima da izađu na izbore.

"Nadam se da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ćemo imati veliku izlaznost na ovim izborima i da će ljudi glasati za one kandidate za koje veruju da mogu najbolje da vode njihove opštine u budućnosti", rekla je ambasadorka Džejkobson.

Prema njenoj oceni, predstojeći lokalni izbori biće prvi izbori organizovani istovremeno na celoj teritoriji Kosova, a Srbi će svojim učešćem moći da izaberu svoje legitimne predstavnike koje će, kako je rekla, priznati i "susedi i međunarodna zajednica".

Ambasadorka Džejkobson je briselski sporazum između Beograda i Prištine ocenila kao veoma pozitivan i istakla da će saradnja sa Srbijom u oblastima zdravstva i obrazovanja biti nastavljena na transparentan način.

To, kako je navela, "znači da će novac ići ka stanovništvu u celini, a ne prema određenim pojedincima koji su u prošlosti imali koristi od toga".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ambasadorka SAD na Kosovu pozvala Srbe na izbore

Izvor: Akter, 01.Avg.2013

Ambasador SAD na Kosovu Trejsi En Džejkobson pozvala je Srbe da izađu na predstojeće lokalne izbore 3. novembra

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.